Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И правилно си постъпил. Концентрацията на антифриза не трябва да е излишно висока, защото това влошава охлаждането.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      И аз да ти подскажа : Цецо, моля те пий си 'апчетата
      Дигитален, пишеш глупости. Не може да имат кривина дисковете! Силата на увличане ли(нека някой физик каже) на диска ги избутва минимално, но достатъчно

---------- Post added at 21:11 ---------- Previous post was at 21:06 ----------

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
      Я сега прочети какво е центробежна сила и пробвай пак.
      Ох, много си прав. Не е центробежната сила, ма как се казваше тази, която се получава - на увличане ли, нека някой спец по физика да каже
      Last edited by Alex_26; d.m.y г., 21:20.

Comment

• Явно това шарене на температурата се случва и при други 156-ци. Странно как, на повечето коли датчика им "забива" на 90 градуса и не мърда от това си положение, а ми се струва, че няма как мотора винаги да е застопорен на тия градуси, особено ако навън е 30+ градуса, а си надънил и климатика.

Иначе смятам да долея и малко антифриз, понеже при студен мотор нивото се смъква под минимума. Само че не знам предния антифриз какъв точно е бил. Има ли опасност да се пресекат с този, от който искам да доливам? И 2-та са розови на цвят, други подробности не знам.
        Last edited by sollider; d.m.y г., 21:20.
        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
        GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
          Явно това шарене на температурата се случва и при други 156-ци. Странно как, на повечето коли датчика им "забива" на 90 градуса и не мърда от това си положение, а ми се струва, че няма как мотора винаги да е застопорен на тия градуси, особено ако навън е 30+ градуса, а си надънил и климатика.

Иначе смятам да долея и малко антифриз, понеже при студен мотор нивото се смъква под минимума. Само че не знам предния антифриз какъв точно е бил. Има ли опасност да се пресекат с този, от който искам да доливам? И 2-та са розови на цвят, други подробности не знам.
          Общо взето има два антифриза- етилен гликол и пропилен гликол. Трябва да видиш това. Принципно може да се пресече заради различните добавки.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Дайте съвет каква ламбда сонда да взема, както и каталожен номер. Двигателя е 2.0TS 155 к.с. CF2.

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
              Дайте съвет каква ламбда сонда да взема, както и каталожен номер. Двигателя е 2.0TS 155 к.с. CF2.

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
              0 258 006 190

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Общо взето има два антифриза- етилен гликол и пропилен гликол. Трябва да видиш това. Принципно може да се пресече заради различните добавки.
                Благодарско, ще разуча.
                Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  0 258 006 190
                  Само не универсална, а за колата ти
                  Last edited by Alex_26; d.m.y г., 06:36.

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                    Дамо не универсална, а за колата ти
                    Чукча,

1 - Научи се да пишеш на български.

2 - Като мислиш, че не съм посочил правилната сонда, посочи на колегата тази, която смяташ за правилна.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Чукча,

1 - Научи се да пишеш на български.

2 - Като мислиш, че не съм посочил правилната сонда, посочи на колегата тази, която смяташ за правилна.
                      Много си смотан. Само казвам да не си взима универсална, щото е по-евтина и мнохо страдат след това

Comment

• Задух,много си зле. Човека пита за номер? Колегата му дава,а ти цитираш отговора му и под него пишеш "
                        само не универсална,а за колата ти"
                        Не подвеждай колегата!!!

-----------
                        Пай сеее ...
                        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                          Задух,много си зле. Човека пита за номер? Колегата му дава,а ти цитираш отговора му и под него пишеш "
                          само не универсална,а за колата ти"
                          Не подвеждай колегата!!!

-----------
                          Пай сеее ...
                          И ти си от смотаните. Знаеш ли на колко е даден този номер, после те отиват в магазина, казват им колко струва, хващат се за главата и питат за по-евтино. Взимат универсална, въпреки, че вече си им дал оригинален номер, после духат супата.
                          Сега вдянахте ли?
                          Е заради такива като вас Алфа има лошо име. И скапаните ни пътища. Пишат, колкото да напишат нещо

Comment

• Задух... защо отговаряш от името на питащия?
                            Не ме интересува кой какво?! Казах ти. НЕ ПОДВЕЖДАЙ ХОРАТА!
                            Кой си ти,че да слагаш всички под общ знаменател? Да ЗАДУХ ...

-----------
                            Пай сеее ...
                            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                              Задух... защо отговаряш от името на питащия?
                              Не ме интересува кой какво?! Казах ти. НЕ ПОДВЕЖДАЙ ХОРАТА!
                              Кой си ти,че да слагаш всички под общ знаменател? Да ЗАДУХ ...

-----------
                              Пай сеее ...
                              Смотан, просто предупреждавам. А ти щом имаш проблеми с дишането и приятелите ти те наричат ЗАДУХ, не се травмирай. Виждал съм много, които ги предупреждаваш по няколко пъти и те пак си знаят своето. А после реват и се изръсват яко

Comment

• Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                                Дайте съвет каква ламбда сонда да взема, както и каталожен номер. Двигателя е 2.0TS 155 к.с. CF2.
                                Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                0 258 006 190
                                Това е правилната сонда.
                                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Working...
                                X